уторак, 10. март 2015.

Maske za lice uz pomoc jaja

Ćao drugari, opet ja. Da li ste isprobali nešto iz predhodnih postova, ako jeste, jel ste zadovoljni rezultatima?
Danas pišem o jajima i njihovim primenama. Imam par drugarica, koje ih već koriste i primenjuju na kosi i licu, i zadovoljne su rezultatima, ja ću osim kose, dodate još neke primene, ili načine za koje možda niste znali.
Osim što su odlična za doručak, jaja Vam mogu pomoći na jedinstvem i jeftin način da imate lepu i zdravu kožu. Belanca su, zbog efekta učvršćivanja, odlična za masnu i kožu sklonu aknama, a pored toga mogu malo i usporiti i starenje- sužavaju pore i zatežu sitne bore. Što znači da obnavljaju oštećena tkiva i zatežu kožu.
Žumanca, s druge strane, idealna su za suvu kožu i ožiljke na njoj - ona sadrži masti i horesterol koji hidratizuje kožu te retinol koji pomaže podmladjivanju kože.

Danas ćemo videti primene kod lica, a sledeći put i kod kose...


Maske za lice


Zašto koristiti masku za lice od jaja?
Proteini iz jaja su takvog kvaliteta da im nema ravnih u čitavoj prirodi. Jaja su inače jedna od najboljih životih namernica, posebno se ističu sadržajem vitamina A i  B, a oba su dragoceni za lepotu i zdravlje kože. Od njih i drugih namernica mogu se napraviti razne vredne kombinacije, a neće nam biti neophodno ništa više od onog što svakodnevno možemo naći u kuhinji.
Ja sam našla nekoliko vrsta, pa vi sami odlučite, šta Vam ogovara i šta biste voleli da probate....

Za natečene oči, sitne bore i velike pore 
( Maska od belanca)

Ova maska od belanaca pomoći će Vam da zategnete kožu oko očiju. Prstom nanestite tanak sloj sirovog belanca na kožu oko očiju, ostavite da se osuši oko 15- min. a zatim ga isperite toplom vodom. Kako biste se rešili uvećanih pora, nanesite belance na bilo koje područije kojem je potrebno sužavanje, i ostavite da se osuši i isperite.

Zategnuta koža, ublažavanje sitinih bora i zatvaranje sitnih pora 
(Maska od belanca i šećera)

Ako želite sve ovo da ispravite,  napravite masku od 2 belanca i kašikice šećera. Ostavite da deluje 15-tak min. a potom isperite mlakom vodom.


Za suvu kožu, i kožu sklonu aknama
( Maska od jaja i meda)

Pomešajte jedno jaje sa kašikom meda, nanesite sloj mešavine na lice i ostavite da odstoji od 15-20 min. Ova maska sužava pore i eliminiše bakterije, bez isušivanja kože.

  Ova maska zateže i čisti lice
(Jaje, med i maslinovo ulje)

Umutite jaje, dodajte med i maslinovo ulje i dobro izmešajte. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite hladnom vodom. 

Za kožu u trećoj dobi
 (maska od crnog vina)

Poznato je da je crno vino odličan antioksidant, ali da li znate da ono može biti i odlična anti-age maska koja zateže kožu? Pomešajte jedno belance, 45 ml crnog vina i malo meda, te dobijenu masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10-15 min., pa je isperite toplom vodom.

Sveža koža
(Jaje i jogurt)

Umutite jaje i dodajte supenu kašiku jogurta. Dodajte po pola kašičice meda i soka od limuna. Nanesite na lice i vrat, ostavite 15-20 minuta, isperite hladnom vodom. Ova maska vraća svežinu koži, čineći je mekom.


Za sve tipove kože 
(Maska od bundeve i meda)

Pomešajte par kašika pirea od bundeve sa šlagom od jednog belanceta (koje će pomoći da se suze pore i smanje pojave sitnih bora), s jednom kašikom jogurta (koji će pružiti odličan piling) i jednom kašikom meda ( koji ima antibakterijsko svojstvo i pomoći će u borbi protiv akni i bubuljica) . Masku nanesite preko celog lica, izbegavajte područije oko očiju i nakon 10 minuta isperite toplom vodom.

Masna koža
(Belance i krastavac)

Ova maska odlična je za masnu kožu lica. Umutite belance u činiju i dodajte krastavac (sok ili rendani), kašičicu mleka u prahu i nekoliko kapi limunovog soka. Izmešajte dobro i nanesite masku na lice i vrat, izbegavajući deo lica oko očiju. Ostavite 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Maska koja prepordjuje lice

Izlupati žumance sa nekoliko kapi limunovog soka. Naneti na lice i vrat u tankom sloju. Istovremeno pripremiti ulupano belance pa kad se maska osuši, skidati je snijegom od belanceta. Umiti se hladnom vodom.
Ova maska je u stanju da odmah preporodi lice. Žumance prodire duboko u kožu i hrani je, ublažava bore i dale lijep ten, a bjelance zateže kožu i čini je elastičnom.



Maska za beljenje kože

Ova maska je dobra za masnu kožu sa flekama. Pomešati 30 g svežeg kvasca sa 6 % hidrogena, dok smesa ne postane penasta. Dodati umućeno belance i namazati masku. Držati je oko 30 minuta i nakon toga oprati mlakom vodom.
Ili, laksa, umutite jaje i jogurt. Dodajte nekoliko kapi meda i soka od limuna. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite 15-20 minuta, zatim isperite hladnom vodom.

Maska za iritiranu kožu

Kratko prokuvati pahuljice od kukuruznog brašna u mleku. Kada se to ohladi, dodati kafenu kašiku meda i razmućeno jaje. Držati oko 30 minuta, pa isprati mlakom vodom, nakon toga namazati pantenol kremu. Za suvlju kožu dodati i kafenu kašiku maslinovog ulja.

Maska za crvenilo

Umutiti žumance, kafenu kašiku meda i kašiku sitno seckanog peršuna. Masku naneti na lice i držati oko 30 minuta. Nakon toda isprati lice mlakom vodom i namazati kremu protiv crvenila, ovaj postupak ponavljati nekoliko dana dok se crvenilo ne smiri.


Maska za suvu kožu

Napraviti kašicu od prirodnog svežeg soka, od jabuke ili pomorandže, i dodati u tu smesu brašna. Zatim, u drugu posudu ulupati žumance i dodati maslinovog ulja. Dve smese sjediniti i dobro pomešati. Maska je dobra za lice, vrat, dekolte, kao i za ruke. Drži se 45 minuta i ispira mlakom vodom.

Otklanja akne, crvenilo i mitisere.
(Maska za masnu kožu lica)

Kažu ako ovu masku jedno isprobate, nikada nećete da prestanete, jer se efekat vidi već posle prve upotrebe.
Maska deluje poput traka za čišćenje lica, koje se primenjuju u kozmetičkim salonima. Čisti akne, mitisere i lojne čepove koji se stvaraju u lojnim kanalima lica od nagomilavanja izumrelih ćelija kože, izravnava ten lica, otklanja crvenila, čini kožu čistom i mekom.
Za ovu masku vam je potrebno, jedno jaje i papirni ubrus ili salvete.
Odvojite žumance od belanca a zatim umutite i jedno i drugo (posebno). Očistitite lice. Umućeno belance nanesite na očišćeno lice. Od gore po licu polepite salvete ili predhodno napravljenu i isečenu masku (sa otvorom za oči i usta) od papirnog ubrusa.
Ako je ostalo belance, njega namazati preko ubrusa, ali nemojte mazati previše (dugo se suši), onda sačekajte 20-30 min, do potpunog isušivanja belanca. Ubrus ili salveta na licu postaće tvrd kao korica( naglo otkinite salvetu od  lica). Sada se umijte i namažite lice preostalim žumancetom da hidrirate i omekšate kožu lica. Sačekajte desetak minuta i ponovo se umijte.
Koža vam je čista i meka!




Maska protiv opekotina

Maska od jaja, meda  i aloe vere, koja je vrlo delotvorna u  lečenju kože od opekotina. Umutite jaja i dodajte nekoliko kapi meda i aloe vere. Nanesite masku na područija zahvaćena opekotinama i ostavite 10-15 minuta. Isperite hladnom vodom. Masku možete primenjivati svakog dana, kako biste dobili najbolje rezultate.


Prirodni tonik

Umutite nekoliko jaja dok smesa ne postane glatka. Nanesite na lice i vrat i ostavite da se osuši. Isperite mlakom vodom i osušite kožu. Ovo je prirodni tonik koji zateže kožu i čini je svežom. A ako imate akne, pobrinite se da koristite belance na Vašem licu.


Piling od belanca
 (Jedno belance, dve kašike kukuruznog brašna)

Umutite belance i 2 kašike kukuruznog brašna. Kada je smesa kompaktna nanestite na lice i ostavite da deluje 15-tak minuta, posle čega isperite lice toplom vodom da biste uklonili piling, a zatim isperite hladnom vodom koja će Vam osvežiti lice i povratiti mu sjaj.


Takodje sam našla jedan recept, gde možete sami napraviti kremu za lice, koja vam može pomoći kod uklanjanja bora. Efekat je vidljiv posle 7 dana.
Ova krema, hidrira kožu, izravnava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja. Njena prednost su priprodni sastojci i bezbednost. Odgovara svim tipovima kože, a rezultati su vidljivi već za 7 dana.

Za pripremu Vam je potrebana:
1 supena kašika bademovog ili maslnovog ulja
1 žumance
1 čajna kašika meda
2 čajne kašike ulja od oraha ili lanenog

Ulje ugrejati na vodenoj pari. Biće vam potrebno nekoliko minuta. Skinuti sa šporeta i dodajte ostale sastojke: med, žumance i ulje. Sve sastojke temeljno promešate, par minuta, dok ne dobijte homogenu smesu.
Prespite u kutiju, može od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml.
Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na očišćenu kožu. Posle 30 min. ukloniti ostatke kreme vatom, umočenom u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnim maramicama.
Važno je znati, da se krema upija u kožu duže od sat vremena, tako da se nanosti na lice 2 sata pre spavanja. Kremu čuvajte u frižideru, i kada se potroši, i ako ste zadovoljni, napravite novu meru.


*Jedna zanimljivost. Prvobitan recept je bio sa 2 čajne kašike vazelina, umesto ulja od oraha ili lanenog ulja.  Zatim sam istraživala tekstove o vazelinu, i našla sam mnoge gde pišu kako je koristan i kako je dobar za razne primene.. Ali to nije istina. Ako mi ne verujte, možete sami pogledati. Vazelin je sličan, tj vazelin je kao preradjeno ulje za automobile. Možete zamisliti da to stavite na lice... OK, ima više objašnjenja od čega se sastoji, moj primer je bio malo prostiji, ali svejedno... On može stvoriti privid hidrirane kože, sve dok ne uguši pore. Takodje i zatvara granicu tako da vlaga ne napusti kožu. Dakle, dok možda možete osetiti instant zadovoljenje  omekšale površine, Vi zapravo isušujute pore ne omogućavajući vazduh i vlagu. Ukratko i prosto. Kada stavite vazelin na Vaše lice, ili bilo gde na telo, Vaša koža nemože da diše, jednostavno zatvarate sve. Ima puno objašnjenja sad, koja se kod nas nemogu naći lako, jer nas lažu i mažu čime stignu, samo da bi im se prodavao proizvod. Molim Vas nekoristite ovo ni u kojoj  sitiuaciji, jer Vam može samo naškoditi.*
http://www.blisstree.com/2012/01/12/beauty-shopping/vaseline-bad-for-you-petroleum-jelly-alternatives-879/
http://www.huffingtonpost.com/2013/10/21/vaseline-petroleum-jelly_n_4136226.html
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2475871/Is-favorite-skin-remedy-BAD-How-petroleum-jelly-suffocate-pores-aggravate-acne-cause-pneumonia.html
http://www.ewg.org/skindeep/brand/Vaseline/
Ovo su neki od sajtova koji Vam sve lepo mogu objasniti, ali su na engleskom. Ako ne razumete najbolje engleski, a imate vremena da prevodite, ili drugaricu koja priča perfekto engleski, izdvojite vreme za ovo, i informišite se, i podelite informacije. Veoma je važno, jer ljudi ga koriste jer misle da je zdrav ali na taj način, samo sebi pogoršavaju zdravalje,

Stavila sam više primera, jer uvek je bolje da znamo više.
Na Vama je da odlučite šta će te probati... ako koristite neku masku, ili znate za neku, koju nisam spomenula, slobodno možete da mi posaljete pa da je dodamo.
Nikad ovo nisam probala, ali kao što sam već spomenula, moje drugarice jesu, i prezadovoljne su rezultatima, tako da ću večeras i ja napraviti neku masku . :D 
Takodje je super što pored jaja, koja svaki dom ima, ne morate da kupujete neke dodatne stvari, ovo su sve namernice koje su u kuhinji i koje su svakodnevice u našem domu.
Takodje, masku možete nanositi jednom nedeljno, ili dva put. Kako vama odgovara.

Hvala Vam dame, i uzivajte dok spremate maske za Vas. Ja ću večeras, završiti sve obaveze, obući pidzamu, pustiti muziku, s uživanjem napraviti masku, zatim pustiti TV, naći neki film, i pored ove maske, staviću i ulje na kosu, i dok uživam i gledam film, priroda će se probrinuti za mene.
Nije loše,zar ne? 

Budite lepe i zdrave u isto vreme!

Нема коментара:

Постави коментар