петак, 27. фебруар 2015.

Kokosovo ulje za negu Vašeg lica i tela

Kokosovo ulje ima sjajne prednosti kako za našu kožu, tako i za naše zdravlje.
Osim toga što izvaredno miriše, izuzetne efekte postiže kada ga koristimo za negu lica i negu tela.
 Ovo ulje svi možemo priuštiti, vrlo lako doći do njega i nabaviti ga za sebe. Ne znam dal znate, ali ovo ulje je često sastojak raznih krema i kozmetičkih preparata, ali uvek je bolje koristiti nešto u prirodnom obliku, nego što u sebi sadrži dosta hemikalija i štetnih sastojka.
Najbolje je devičinsko kokosovo ulje. Cena je prihvatljiva za tu količinu novca koliko ga platite, a šta sve dobijate, na to gledajte kao dobru invensticiju i za zdravlje i za negu vaše kože.
Prednosti ovog ulja su mnogobrojne, i sve je popularnije iz dana u dan.
Iako je nanošenje kokosovog ulja  na kožu jednostavno, pratite sledeća upustva:
Nemojte ga nanositi previše odjednom. Treba ga nanositi u malim količinama, ali bolje je nanositi često i u malim količinama, nego retko a previše.
Za vidljive rezultate, koristite ga redovno.
Možete ga naneti pre spavanja, kao ulje za masažu ili pre nego što se izložite suncu.
Moja drugarica kokosovo ulje nanosi redovno posle kupanja i to je to. Osim što ona oseća da joj je koža lepa i zdrava, to se i vidi.
Sigurna sam da će vam ovo ulje pomoći da imate zdravu i mladoliku kožu, samo je potrebno da ga malo duže i redovno koristite i sami ćete videti veoma lepe rezultate.


Kokosovo ulje za negu lica



  • Možete da koristiti za večernje čišćenje i negu lica.
Ovo ulje ima antibakterijski antifungalni efekat pa je odlično za negu lica.
Da biste efikasno očistili lice, utrljavajte ulje na lice i vrat, kružnim pokretima prstiju. Poželjno je da ga ostavite tokom noći, i ujutru kada se probudite, isperite ga sa svog lica i  dobro se umijete.
  • Možete ga koristiti umesto drugih veštčkih preparata za piling.
Dovoljno je da malo ugrejete i rastopite kokosovo ulje i da ga onda koristite kao piling. Možete ga pomešati sa nekim esencijalnim uljem, da bi imao lepši miris.
  • Zamenite svoje noćne kreme za suvu kožu kokosovim uljem.
Birajte 100% prirodnu varijantu i ekstra devičinsko ulje za negu kože u večernjim satima.
S obzirom da je kokosovo ulje sjajno za hidriranje kože, idealno je i za sve koji imaju problema sa suvom kožom. Pored toga, sadrži u sebi vitamin E koji će pored hidriranja, zaštiti Vašu kožu od štetnih uticaja spoljašnje sredine.
  • Koristi se i kao krema za negu predela oko očiju.
Ukoliko želite da kvalitetno i prirodno negujete ovaj predeo, ovo ulje je sjajno. Služi za negu predela oko očiju i za suzbijanje pora.
  • Leči akne, mitisere i atopijski dermatitis
Neke osobe, ponajviše tinejdzeri imaju problem sa nekim od ovih stvari, tako da se nadam da će Vam pomoći.
Ujle se nežno se bori protiv infekcija koje uzrokuju akne. Atopijski dermatitis je upalno stanje kože, najčešći simptomi su crvenilo, svrab i ljuštenje kože. Kokosovo ulje poboljšava zadržavanje vlažnosti kože i simptome dermatitisa ublažava za čak 68%
http://www.centarzdravlja.rs/zanimljivosti/4328/za-negu-suve-koze-je-najbolje-kokosovo-ulje/
Pomešajte kašiku meda, kašiku kokosovog ulja, kašikicu sode-bikarbone i kašikicu limunovog soka. Tu smesu nanesite na kritična mesta, držite 5 minuta i isperite hladnom vodom. Ovaj postupak primenjujte dva puta nedeljno radi uočljivijih rezultata.
  • Koristite ga kao piling
Za osvežavanje svoje kože i otklanjanje mrtvih ćelija.
Pomešajte kašiku šećera sa kašikom ulja, i nežno 2-3 minuta, kružnim pokretima masirajte lice i vrat, zatim isperite mlakom vodom i istapkajte lice peškirom. Ovakav tretman raditi 2 puta nedeljno.
  • Balzam za usne.
Ukoliko imate problema sa ispucalim usnama, možete da utrljate malu količinu kokosovog ulja na svoje usne i vratite im prvobitan sjaj.
  • Koristite ga da sa njim skinete svoju šmiku.
Umesto preparata koji u sebi imaju puno štetnih sastojaka, odlučite se za prirodnu varijantu, da skidate šminku. Ovo ulje je antibaterijsko pa Vam neće smetati, a možete skinuti i vodootporne šminke vrlo efikasno. Na tufer stavite nekoliko kapi ulja, a zatim nežno nasloniti na oči da bi se šminka "otopila", potom nežnim tapkanjem ukloniti šminku, a nakon što je vata čista, obavezno isprite lice vodom.
  • Highilighter
Nakon nanošenja podloge i rumenila, nanesite malu količinu ulja na vrhove jagodica kako bi Vaše lice dobilo poseban sjaj.



Trebate znati da je ulje bezbedno za korišćenje i potpuno prirodno, ali ipak ne deluje na sve ljude isto. Nekim osobama će trebati više vremena nekim manje, za vidljive rezultate. Ukoliko osetite neko crvenilo ili svrab, prestanite sa korišćenjem. Obavezno se postarajte da koristite organsko devičinsko ulje koje nije preradjeno i nema štetnih hemikalija.


Maske

Prirodna maska za brisanje podočnjaka i umora

Prirodne maske za lice mogu vas izvući iz neugodnih situacija u vrlo kratkom vremenu, a jedna od njih je i ova za uklanjanje podočnjaka i umora sa lica.

Za ovu masku potrebno Vam je :
Velika kašika rastopljenog kokosovog ulja
Velika kašika meda
Velika kašika mlevene kurkume
Velika kašika mleka

Priprema i nanošenje :

Umešajte med i kurkumu  u posudicu, i dodajte mleko i ulje i mešajte sve dok ne dobijete glatku pastu. Dobijenu smesu podelite na pola, pa jednu polovinu stavite odmah, a drugu stavite u frižider i držite najviše tri dana.
Lice operite i obrišite peškirom, a masku ravnomerno nanesite na lice zadnjom stranom kašike. Držite masku na lice 20 minuta i zatim je isperite toplom vodom.


Možete napraviti zubnu pastu 

Koja zubima vraća belinu i čistih ih, na prirodan i neškodljiv način, takodje će pomoći zubima i desnima, u suzbijanje infekcija i upala. Takodje moram napomenuti da je mnogo bolje i korisnije nego paste koje kupujemo, koje u sebi sadrže mnogo štetne sastojeke za naše zube, za koje ni neznamo ili nismo upućeni.

Za ovo Vam je potrebno :

4 kašike kurkume u prahu
2 kašicice sode-bikarbone
2-3 kašike kokosovog ulja

U kurkumu dodajte sodu-bikarbonu i kokosovo ulje, kašikicom promešajte sastojke dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na četkicu, i operite zube kao sa ubičajnim sredstvom za negu zubi. Potom dobro isperite usta. Pastu možete držati u staklenoj posudi i iskoristiti jos nekoliko puta. 

Slobodno ukucajte na internetu kurkuma i videćete veoma dobre rezultate, i gledala sam i komentare osoba koji su koristili ovu biljku, niko nema negativan komentar. Iskreno, ja sam prvi put čula sad za ovu biljku, i šta sam do sad pročitala o njoj, veoma sam se zainteresovala, tako da ću u nekoliko narednih blogova posvetiti njoj jedan post.


Kokosovo ulje za negu tela


Kokosovo ulje ne sadrži toksine i koža ga brzo upija, što doprinosi brojnim pozitivnim efektima, kao što su borba protiv starenja, meka i glatka koža, borba protiv infekcija, zarasanje rane itd. Postoji nekoliko pozitivnih efekata koje koskosovo ulje ima na kožu, od kojih su sledeći najvažniji:

  • Za suve ruke i negu ruku, takodje i jača nokte
Kokosovo ulje može zameniti bilo koju kremu za ruke. Ruke najčešće iritiramo, bilo sa sapunima, deterdzentima ili dodirivajući hrapave površine. Kreme za ruke imaju kratkotrajno delovanje, koje će pružiti olakšanje tog trenutka, ali kokosovo ulje će prodreti duboko u kožu, hidratizirajući je i ublažiti iritacije.
  • Leči ispucelu i suvu kožu
Većina ljudi ima problema da im koža vrlo brzo gubi vlažnost. Takva koža zahteva stalno korišćenja preparata koji je hrane i daju joj vlagu, da ne bi pucala i sušila se. Kokosovo ulje je savršen za ispucalu kožu, jer ga koža dobro upija. Ako imate suvu kožu, nanosite kokosovo ulje u malim količinama i redovno, dok se stanje vaše kože ne popravi. Koristiti ga redovno kao što radite sa standarnim kremama.
Stručnjaci misle da je ovo bolje od bilo koje popularne i skupe hidratantne kreme na tržistu.
Ispucala koža je ozbiljnije stanje od suve kože, zbog toga je potrebno više vremena za lečenje.
U ovom slučaju nanosite kokosovo ulje u većim količinama.  Ako niste u mogućnosti da ovo radite preko dana, primenjujte pre spavanja.
Potopite pamučnu tkaninu u kokosovo ulje ( ne treba da kaplje, ali treba da bude natopljena) nanesote na obolela mesta i umotajte u najlon, koji će sprečiti stvaranje mrlja po krevetu. Posle nekoliko dana korišćenja primetićete veliko poboljšanje. Korisite dok se stanje ne popravi.
  • Bori se protiv infekcija i ubija bacile na koži.
Kokosovo ulje je sačinjeno od  masnih kiselina i pomaže našem telu u borbi protiv raznih bacila. Monogliceridi ovih masnih kiselina imaju moćnu antimikrobnu akciju, tako da ukoliko redovno nanosite kokosovo ulje na kožu, rasterujete bacile od nje.
  • Obnavlja zaštitni sloj kože
Današnjim stilom života oštećujemo zaštini sloj kože na mnogo načina, među kojima je i korišćenje sapuna. Sapun ne samo što ispire štetne mikrobe, već i uklanja ovaj zaštitni sloj i dobre mikrobe i tako kožu podlaže infekcijama. Masne kiseline koje sadrže kokosovo ulje doprinose mnogoj bržoj obnovi zaštitnog sloja kože, što onemogućuje napade mikroba.
  • Strije
Sprečite i omekšajte strije. Jedan od načina za ublažavanje strija je redovna masaža kokosovim uljem koja podstiče proizvodnju kolagena i ubrzava obnavljanje oštećenog tkiva kože.
Uz kokosovo ulje možete dodati ši buter, te kožu masirati ovom mešavinom. Da bi efekati bili vidljiviji, morate biti dosledni i uporni.
  • Borba protiv starenja
Ovo je bitno, ali u dve, tri rečeniice ću objasniti šta izaziva bore i mlitavu kožu. Jedan od klučnih razloga su slobodni radikali. Oni su odgovorni za razne bolesti i poremećaje u našem telu. Napadaju vezivna tkiva u našoj koži, koja doprinose elastičnosti i glatkoći kože, što ima rezultat opuštanja kože, bora itd.
Kokosovo ulje ima dobar antioksidant koji pomaže u čuvanju mladolikosti kože.
On:
Uklanja mrtve ćelije sa kože, održavajući kožu mladom i povećava snagu vezivnog tkiva, što pomaže u uklanjanju bora. Kokosovo ulje deluje na ćeliskom novou, za razliku od drugih krema koje samo deluju površinski i čiji efekti nisu dugotrajni.
  • Za depilaciju
Ako imate osetljivu kožu nakon depilacije, ako reaguje osipom ili bubuljicama, kokosovo ulje je mnogo  bolje rešenje od obične kreme za brijanje. Nakon tuširanja dobro  utrljati kokosovo ulje na kožu u kombinaciji  sa mlakom vodom, osim što omogućuje lakše poteze brijačem, kokosovo ulje hidriraće kožu, pa naknadno nije potrebno nanositi kremu.
  • Pomaže u nestajanju ožiljaka
Kako naša koža proizvodi mrtve ćelije koje se stalno uklanjaju, sa njima nestaju i ožiljci. Time što doprinosi procesu uklanjanja mrtvih ćelija, kokosovo ulje ujedni čini da ožiljci nestanu.
  • Ujedi insekata
Ovo ulje se može koristiti kod ujeda insekata, kao što su ujedi komaraca, mrava itd. Ublažava osećaj pečenja i svraba, i ovde takodje dolazi do izražaja njegova antimikrobna svojstva.
  • Sjajno ulje za masažu
Ovo ulje je sjajno za masažu i može se koristiti za masažu celog tela. On pomaže koži da ostane meka i glatka. Takodje i smiruje umorne i bolne mišiće.
  • Štiti od opekotina od sunca i odličan izbor pri sunčanju
Upotreba kokosovog ulja štiti kožu od opekotina. U tropskim zemljama se odavnina koristilo kao ulje za potamljivanje, a danas i kod nas. U isto vreme štiti kožu koliko je to moguće od štetnih sunčevih zraka i pospešuje dobijanje lepe bronzane boje.
Prilikom upotrebe kod sunčanja,on:

-Neguje vašu kožu

Ne samo da Vam daje preplanuli ten, on i  na zdrav način neguje vašu kožu prilikom izlaganja na suncu, a i tokom sunčanja.

-Štiti kožu

Prilikom sunčanja naša koža je izložena ultraljubičastim zracima pa se vrlo lako može desiti da se koža ošteti ili da se dobiju neke alergije i bolesti. Nanošenje ovog ulja, stvaramo blagi zaštini sloj koji će šanse za ovako nešto svesti na minimum.

-Koža ga dobro upija

Kokosovo ulje naša koža relativno brzo apsorbuje pa je to još jedan od razloga što se puno koristi. On aktivira melanin ispod kože dosta brže i efikasnije od drugih sredstva pa zato jako pozitivno deluje na dobijanje lepe kože.

-Smiruje kožu usled crvenila

Prilikom prekomernog izlaganja na suncu, može doći do zapaljenja i crvenila kože. Da bi se ovo  sprečilo, koristite kokosovo ulje na vreme, ali ukoliko se to već desi, ono će vam pomoći da se već dobijeno crvenilo ili opekotine, smire i postepeno ublaže, u isto vreme oporavljajući i hraneći vašu kožu, čineći da na taj način u budućnosti bude otpornija na buduća izlaganja sunčevim zracima.

-Dugo hidrira kožu i održava je vlažnom

Kada je koža duže vreme izložena jakom suncu, dolazi do njenog isušivanja. Tom prilikom može postepeno dolaziti do pucanja kože, dehidraticije i stvaranje bora. Zasićene masti iz ovog ulja duže hididriraju kožu čineći je vlažnijom.

Ako idete na bazen ili plažu, možete svoj prirodni losion za telo napraviti kod kuće i poneti ga, a za to vam je potrebno od 10 do 15 minuta. Potopite flašicu sa polučvrstim uljem u posudu tople vode, i držite ga oko 10 do 15 minuta. da malo omekša i da počne da se topi, nakon toga ga ravnomerno nanesite na svoje telo i dobro utrljajte. Ukoliko želite prijatan miris, u rastopljeno ulje možete dodati nekoliko kapi ulja koje vi želite koje će mu dati božanstveni miris. Pogodno je nanositi ga na svakih sat ili dva, zavisno od tipa kože.

Ja sam ga koristila prošle godine kada sam bila na moru, i mogu Vam reći da je veoma delotvorno.
Imala sam lepu i negovanu kožu, neoštećenu i veoma lepu boju, za male pare. Devojke koje idu u solarijum i imaju preplanuli ten, nisu mogle da se porede sa mojom prirodnom bojom koju sam dobila za samo 10 dana.



Nadam se da će Vam neki od ovih saveta biti od pomoći, do leta ću Vas još podsetiti za ovo malo čudo za Vaš ten, a do tad možete ga isprobati za druge primene, da bi imali i lepu i zdravu kožu.


Budimo lepe i zdrave u isto vreme.
Poljubac do sledećeg posta! 


Нема коментара:

Постави коментар