понедељак, 26. јануар 2015.

Ricinusovo ulje

Ako ne računamo prvi blog, a ja ga više gledam kao uvod, ovo je moj prvi, pravi post ili blog.

U ovom postu, sve je o ricinusovom ulju.... 
Iskreno se nadam da će vam pomoći, ima puno namena, pa vi odaberite šta želite da isprobate.
Inače, ja sam ga kupila, u apoteci je 116 dinara, sad zavisi gde kupujete i odakle ste, ali po meni cena je odlična, nije mnogo skupo, a možete ga koristiti na razne načine i za razne namene, a prirodno je,
što po meni znači da vam više ono može pomoći, nego neke skupe kreme ili tretmani.
Ja sam počela da ga stavljam na kosu, na lice kao hidratantnu kremu, takodje nanosim na trepavice i obrve...
Odlučila sam se za njega prvo, jer mislim da svaka devojka, želi prvenstveno da ima lepo, negovano lice i lepu kosu, a ovo ulje je medju najboljim za te stvari... Videćete da ima mnogo još zanimljivih namena, koje nam mogu pomoći i pri zdravlju i pri izgledu, a da ne moramo da izdavajamo mnogo novca...
Takodje bih vas zamolila, ako već koristite, ili ste koristili, da podelimo zajedno iskustva. 
Kao što sam rekla, ja sam tek počela da ga koristim, na kosi se vidi već posle prvog pranja, kosa mi je mnogo mekša, sjajnija i bujnija, a peglam je skoro svaki dan, sad ću da vidim da l' će mi pomoći i kod ispucalih krajeva....
Kad sam istraživala, na mnogim sajtovima, samo su pozitivni komentari, nadam se da će i vaši biti..
Ovo su neki od foruma, čiji su korisnici koristili i komentarisali ricinusovo ulje, njihovu namenu i rezultate, pa slobodno se više inforimišite, ako želite da probate.


Hvala na vremenu, probajte, javite rezultate, i budite lepe i zdrave. 








Ricinusovo ulje ima mnogobrojne namene za kožu, kosu i celokupno zdravlje.

Kosa


Drage dame, ricinusovo ulje je nabolje sredstvo za ubrzavanje rasta kose.
Daje gustinu kosi, čini kosu zdravom zbog omega 6 masne kiseline, popravlja rascvetale krajeve, smanjuje lomljenje kose, hrani i hidrira vašu kosu, i dobro je za borbu protiv peruti.
Za najbolje rezultate, nanesite ulje, utrljajte dobro na kožu glave, ali ne u velikim količinama, kosa bi trebala da bude vlažna, pokrite kapom ili kesom i ostavite da deluje od 30 min. do 2 sata, da duboko prodre u vlasište, i temeljno isperite. Možete ga pomešati sa kokosovim ili bademovim uljem.
Takodje godinama unazad je popularna mešavina koja sadrži Kosil šampon, AD kapi, zatim ricinusovo ulje i kapi od koprive. Na ovaj način dobijate jedan od zdravijih šampona za Vašu kosu, i cena ovog tretmana, ako želite da probate, nije skupa, jer ovi šamponi sadrže od 50% vode.


    Nega lica


Bore i fine linije
Odlaže pojavu bora i finih linija i kožu čini mekšom, glatkom i mladjom.
Da biste postigli najbolje rezultate, koristite ga svaki dan posle umivanja lica ili pred spavanje. Masirajte kožu uljem sve dok se ono potpuno ne apsorbuje u kožu.

Akne i bubuljice
Ricinusovo ulje ima visok sadržaj ricinoleinske kiseline, koja se bori protiv bakterija izazivača akni i bubuljica.
Otvorite lice toplom vodom da bi ste otvorili pore, masirajte ulje kružnim pokretima, ostavite da deluje preko noći i ujutru isperite hladnom vodom.

 Hidratano sredstvo
Ako imate suvu i grubu kožu, ovo ulje je idealno jer deluje kao hidratantno sredstvo, te vašu kožu čini vlažnom. Nanosi se kao krema za lice, u malim količinama.

Ubrzava rast trepavica i obrva
Ako želite da regenerišete trepavice, i da ih učinite dužim i gušćim ovo je pravo rešenje. Pored ricinusovog ulja, potrebna Vam je i stara četkica od maskare. Dobro je isperite i osušite na sobnoj temperaturi, zatim  pred spavanje, umočite u ulje i nanesite na trepavice. Postupak bi trebalo ponavljati svako veče da bi pokazao dobre rezultate. Trepavice će biti duže, lepše i gušće posle nedelju dana, a vrhovi će biti beli, što je znak da rastu.
Utrljajte ricinusovo ulje na obrve pred spavanje i ponovite postupak svako veče kako bi podstakli rast, ili masirajte svaku obrvu po nekoliko minuta i ostavite da deluje pola sata,i ispreite mlakom vodom.



http://www.google.rs/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjB0&url=http%3A%2F%2Fwww.uveklepa.com%2Ftrik-za-brzi-rast-trepavica&ei=VxjGVJyJLoG_UL2sgPAD&psig=AFQjCNFioDqa3PAT6YHsFb_CiLkxk3BASQ&ust=1422354903827180


Izbeljuje pege
Ulje utrljate na odredjena područija i nežno masirajte kružnim pokretom. Ovaj tretman praktikujte 2 puta dnevno, i pege će postati manje vidljive.

Unčikovit je za uklanjanje mladeža
Pomešajte ricinusovo ulje sa dve kašike sode bikarbone i stavite na mladež. Uklonite nakon nekog vremena, i ponavljajte ovaj postupak na nekoliko dana, sve dok mladež ne bude potpuno uklonjen.

Odlično je sredstvo za skidanje šminke
Može se koristiti u kombinaciji sa nekim drugim uljem. Maslinovim, suncokretovim, bademovim uljem...
Ako Vam je koža masna, na primer, stavite 30% ricinusovog ulja i 70% suncokretovog ulja,
ako Vam je koža normalna 20% ricinusovog ulja i 80% suncokretovog ulja,
 i ako Vam je koža suva 10% ricinusovog ulja i 90% suncokretovog ulja.

Bori se i protiv infekcije kože glave
Redovnom upotrebom, masiranjem temena glave, možete lako izlečiti kožu infekcije glave.
Često se koristi za uklanjanje ožiljaka.
Ima sporo dejstvo, treba da se koristi dugo i redovno da bi rezultati bili vidljivi, ali je prirodno trajno rešenje.

Suvo oko
I ako nigde nisam našla na našim sajtovima, forumima, već na Američkom, ricinusovo ulje se koristi i kada su Vam oči suve (nisu dovoljno vlažna). Nemojte misliti da ovo nije istina, ili da se ne primenjuje na ovom delu, jer ne piše nigde kod nas, isprobano je, ( moj prijatelj Robi je probao ricinusovo ulje, na način na koji je opisan u tekstu, i veoma je zadovoljan rezultatom ) i ima mnogo bolje rezultate nego proizvodi što kupujete u radnjama. Tada se jedna kapljica stavi u ugao oka (unutrašnji ugao ) ili prstom namažete, i par puta trepnete da oko upije ulje.
Ovo je mnogo bolji način da pomognete sebi, nego proizvodi koji su preporučeni, a i  mnogo skupi i sa više sadržaja vode, jer nekad vam nemogu pomoći.

Zanimljivo je da kod nas (u Srbiji) ricinusovo ulje je najpoznatije po nameni za kosu, tj za brži rast, a kod njih po nameni kada su Vam oči suve.


Nega tela


Ojačava nokte,ubrzava njihov rast i neguje ruke
Da bi omekšali zanoktice i sprečili pucanje noktiju,i da bi Vam ruke izgledale negovano i bez bora, svake večeri pre odlaska u krevet nanesite ga na svoje ruke i nokte.

Umanjuje strije
Pomešajte 2 kašike bademovog i kašiku ricinusovog ulja, ili samo ricinusovo ulje. Smesu utrljajte kružnim pokretima preko strija, i ostavite da deluje 10 minuta, a zatim isperite vodom.
Koristiti ga redovno kako bi dobili bolje rezultate.

 Bradavice
Problemi sa bradavicama uspešno se uklanjaju trljanjem ricinusovog ulja, na svakih 10-15 minuta, tri do cetri puta dnevno, svaki dan dok ne otpadnu.



Vaše opšte zdravlje


 Zatvor
Ricinusovo ulje je moćno laksativno sredstvo koje uspešno leči zatvor. Za najbolje rezultate, uzimajte jednu kašiku hladno cedjenog ricinusovog ulja jednom dnevno i tako tri dana uzastopno.

Artitis i bolovi  u zglobovima
Uzmite maramicu ili meku pamučnu krpu i presavijte je na četri dela. Umočite u ricinosovo ulje, iscedite i stavite na bolni zglob i prekrijte plasticnom kesom. Stavite flašu sa vrućom vodom ili vruće jastuče preko. Ostavite da deluje sat vremena. Ovaj postupak možete ponoviti dva puta nedeljno za pozitivne rezultate.

 Dermatofize
Ova česta i uporna bolest može se javiti u svakom starosnom dobu. Aktivni sastojak koji ulazi u sastav ricinusovog ulja, pomaže u lečenju ovog oboljenja.
Razmutite 2 kašike ricinusovog ulja u 4 kašike kokosovog ulja, zagrejte malo na tihoj vatri i nanesite na obolela mesta i prekrite pamučnom tkaninom. Za najbolje rezultate ostavite da deluje preko noći, i postupak ponavljati sve dok se ne izlečite.
 

Obloge sa ricinusovim uljem                        
Često se koristi u oblozima, pošto ima sjajno delovanje na cirkulaciju. obloge stavljati na donji deo stomaka, kada su u pitanju problemi sa varanjem, ciste na jajnicima, miomi, meunstralni bolovi i benigni tumori. Obloge se mogu staviti i u području jetre,u svrsi čišćenja jetre.

Masaža ricinusovim uljem
Masaža ricunosovim uljem ublažava simptome reumatizma, atrtiresa i gihta, kao i osećaj umora, psihičke iscpreljnosti, melahonije i depresije.
Dobar je tretman za pete, ako imate problem sa ispucanim petama, utrljajte ulje i time omekšajte kožu stopala.
Masaža ricinusovim uljem veoma je delotvorna kod natečenih grudi, raka dojke, kod artritisa, reumatizma, prehlade i bronhitisa.Takodje, uklanja osećaj umora, psihičke iscprljenosti, melahonije i depresije.


http://www.tinkture.rs/program-izlecenja/






Hvala na vremenu, nadam se da će Vam nešto od ponudjenog biti od pomoći.




Нема коментара:

Постави коментар